LISA Contributie - Externe betalingen

Hoe verwerk ik betalingen die handmatig buiten LISA Contributie om zijn overgemaakt op de rekening van de vereniging?

Hiervoor kan een MT940 bestand worden upgeload via Facturen > Bankbestanden:

Dit gaat als volgt:

1. Download bij de bank de rekeningafschriften in MT940 (Structured) formaat
2. Upload dit bestand naar LISA
3. Verwerk de betalingen die op de rekening zijn binnengekomen

Let op: incassobetalingen worden automatisch gekoppeld aan de factuur. U ontvangt 1 batchbetaling waarmee het gehele PAINbestand op betaald wordt gezet, daarnaast ontvangt u de storno’s apart, alles zal automatisch verwerkt worden.

U klikt hiervoor op de link ‘Klik hier om de MT940 bankafschriften in te lezen’ en u bladert naar het downloadbestand van de bank en drukt vervolgens op opslaan. De gegevens worden geïmporteerd en waar mogelijk gekoppeld aan facturen in het systeem.

U ziet in bovenstaand voorbeeld dat de binnengekomen betaling reeds verwerkt is. Dit komt vanwege het feit dat er per automatische incasso is betaald en het systeem de binnengekomen betaling zelf koppelt aan de factuur.

Als u op het aanpasknopje klikt krijgt u het volgende te zien:

U ziet hier dat de betaling is gekoppeld aan factuur 3038.

Als de betaling niet gekoppeld is, zoekt u de factuur die u bij de betaling verwacht:

Hierboven wordt er een factuur gevonden en bij (deel)betaling kan het bedrag worden ingevoerd wat voor de gevonden factuur betaald is. Dit kunnen deelbetalingen zijn als bijvoorbeeld in 1 post diverse facturen door een ouder voor haar/zijn kinderen worden voldaan.

De betaling wordt ook weer geregistreerd bij het lid:

Zoals u ziet is de factuur voldaan. In de meest ideale situatie is hiermee de cyclus gesloten.

Let op: zodra een handmatge betaling wordt ingelezen op een factuur welke door LISA Contributie wordt verwerkt zal de berichtgeving in LISA Contributie  gestopt worden. Via de knop op lidkaart > tabblad KIM de ''stop herinneringen'' is het mogelijk om überhaupt herinneringen te stoppen voor een factuur ongeacht er extern is betaald.