LISA Contributie - Algemene informatie

Wat is LISA Contributie?

Dit is een onderdeel van LISA X. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de vereniging zelf minder handelingen moet verrichten en de inning van onder meer de contributies praktisch automatisch geschiedt.

Wat zijn de voordelen voor de penningmeester?

Wat afgelopen seizoen is gebleken: het bespaart veel tijd, zorgt voor een betere betaaldiscipline bij de leden en meer gemak voor iedereen. De penningmeester wordt vooral ontzien van vervelend herhaal werk. Je hoeft geen bankbestanden meer in te lezen en af te letteren, geen follow-up te geven aan storneringen en niet na te denken wanneer er voor het laatst is herinnerd.

 LISA Contributie zorgt ervoor dat incasso’s worden uitgevoerd, storneringen worden verwerkt en waar nodig er via iDeal betaald kan worden (voor bijvoorbeeld de factuurleden). Het lid kan makkelijk via iDeal betalen als hij geen machtiging heeft afgegeven; net zoals hij/zij gewend is bij bol.com of Coolblue.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor zowel een iDeal-transactie als een incasso zijn 0.16EUR (excl. btw). Een stornering welke is gedaan door het lid zelf kost 0.60EUR. Bij een saldotekort bij het lid worden er geen storneringskosten in rekening gebracht. De module zelf is kosteloos.

Hoe zit het met de betalingen?

Leden betalen via incasso of iDeal. Deze gelden komen terecht op uw account bij Mollie. iDeal-betalingen worden 1 werkdag later aan de vereniging overgemaakt. Het geld dat binnenkomt via incasso wordt 6 werkdagen later overgemaakt aan de vereniging, vanwege het stornering risico.

Inzicht
De penningmeester houdt grip en inzicht via LISA2. Als het nodig is kan de penningmeester ingrijpen via creditnota’s of het herinneringsproces op factuurniveau pauzeren.

Communicatie

Leden krijgen de factuur gewoon via de club; alle communicatie is in het gewenste format van de vereniging. En als afzender gebruikt LISA Contributie ook het emailadres van de vereniging (wat fijn is met het oog op spam en vertrouwen bij de ontvanger).

Automatisch herinneren

Leden die niet betalen krijgen automatisch uit het systeem een herinnering. Dit stellen we samen in (30 dagen, 45 dagen etc). Indien gewenst kunnen er ook aanmaningskosten in rekening worden gebracht.

Koppeling boekhouding

LISA Contributie is ook gekoppeld aan Twinfield.

Hoe kan ik met LISA Contributie beginnen?

U vraagt de module aan op de reguliere wijze. Wij helpen u dan met het aansluitproces. Dit duurt enkele dagen indien u nog geen Mollie-account heeft. Heeft u die al wel, dan kunt u vrijwel direct beginnen. Meestal heeft Mollie 1 a 2 werkdagen nodig om de instellingen van het account van de vereniging goed te zetten. Vervolgens plannen we met de penningmeester een belafspraak in om de nieuwe module door te nemen.