LISA Contributie - Zelf termijnen kiezen

Er is een nieuwe functie beschikbaar binnen LISA Contributie. Hiermee kunnen leden zelf een keuze maken in hoeveel termijnen ze willen betalen. Uiteraard bepaalt de vereniging zelf het maximaal aantal termijnen en de incassodata.


Voordelen voor de vereniging

- U hoeft nog maar één keer in het jaar de facturen aan te maken en te  verzenden naar uw leden. De leden kiezen  vervolgens zelf in hoeveel termijnen ze de factuur voldoen. Zo hoeft u niet voor elke termijn handmatig de facturen aan te maken en te verzenden. Dat geeft een hoop rust.


- Elke termijn zal automatisch geïncasseerd worden. Mochten er leden zijn die liever met iDeal betalen, dan zullen wij ze elke termijn een betaalverzoek sturen.

- U kunt zelf de periode tussen de termijnen bepalen. Bijvoorbeeld een week, een maand, twee maanden, etc.


- Een lid heeft altijd de mogelijkheid om een factuur in zijn geheel te voldoen. 


Hoe gaat het in zijn werk?

Leden ontvangen zoals gebruikelijk de factuur per mail. In de mail zit een link die ze direct naar de factuurpagina brengt.

Op deze pagina kunnen leden kiezen of ze in meerdere termijnen willen betalen. Wanneer er voor meerdere termijnen wordt gekozen rekenen wij aan het lid een toeslag van €1,21 (incl. btw) per termijn. Betaalt een lid de volledige factuur in een keer, dan rekenen wij dus ook niks extra.


Leden die gewoonlijk per incasso betalen kunnen hier ook al direct de volledige factuur per iDeal voldoen.


iDEAL of automatische incasso

Wanneer leden geen keuze maken, loopt het voor leden die per incasso betalen anders dan voor leden die per iDEAL betalen. Bij de incasso leden zal op de vooraf opgegeven incassodatum het volledige factuurbedrag worden geïncasseerd.

Leden die per iDEAL betalen zullen herinnerd worden om de factuur volledig per iDEAL te voldoen.


Onderstaand ziet u de factuurpagina, waarbij er gekozen wordt voor 4 maandelijkse termijnen. Dit is het scherm dat het lid te zien krijgt als ze de link uit de aankondigingsmail hebben geopend.
Als het lid een machtiging heeft afgegeven en op ''per incasso'' staat binnen LISA, dan zal het bedrag automatisch in één keer geïncasseerd worden indien er geen keuze wordt gemaakt. Staat het lid op ''per factuur'' binnen LISA, dan krijgt het lid alleen de optie om per iDEAL te betalen. Voor iDEAL leden zal er alsnog een optie zijn om ook een aantal termijnen te kiezen, dan zal het lid voor elk termijn (in dit voorbeeld maandelijks) een aparte mail ontvangen met daarin een nieuwe betaallink.
Rechtsboven, waar nu het LISA logo staat, komt ook nog het logo van de vereniging zelf.



Als het lid de betaalmogelijkheden bekijkt, dan zullen ze op onderstaand scherm terecht komen. Voor dit voorbeeld is het maximaal aantal termijnen op 4 gezet. De vereniging bepaalt de eerste incassodata (26 augustus in dit geval) en vervolgens de interval van de termijnen, in dit geval een maand. Zoals te zien is op dit scherm betaalt het lid per termijn €1,21 (incl. btw) servicekosten. De vereniging zal nog steeds alleen de standaard transactiekosten betalen. 


In het drop down menu kiest het lid het aantal termijnen. Indien er gekozen wordt voor 1 termijn dan kan het lid het bedrag gelijk via iDEAL in zijn geheel betalen, ondanks dat het lid op ''per incasso'' stond.





Mollie Connect
Om gebruik te maken van deze functie zal er een nieuwe koppeling gelegd moeten worden met Mollie.
Mollie Connect is een veilige koppeling waarin de club de controle heeft over wie er bij de gegevens kan. Ook hoeft u geen API key meer met ons te delen, maar geeft u ons vanuit Mollie toegang.

Zodra er een aanvraag is gedaan voor deze nieuwe functie, zullen wij deze mogelijkheid beschikbaar stellen in KIM.

Kies voor gemak en neem contact op met [email protected] als jullie vereniging hier gebruik van wilt maken!