Het Mollie account

Allereerst zal er een Mollie account moeten worden aangemaakt door de vereniging. Voor wie Mollie nog niet kent; het is een betaaldienst waarmee onder andere incasso's en iDEAL betalingen gedaan kunnen worden. De vereniging heeft dit account zelf in beheer en kan dus precies zien hoeveel geld er binnenkomt en wat nog ontvangen moet worden op de eigen rekening.

Klik hier om een Mollie account aan te maken voor de vereniging. Met deze link zal het account direct aan ons account worden gekoppeld. Als de vereniging al een Mollie account heeft welke nog niet is gekoppeld aan ons account, dan hebben wij onderstaande gegevens nodig plus een akkoord dat het account gekoppeld mag worden. De reden dat het account gekoppeld moet worden aan ons Mollie account is omdat wij gunstigere tarieven bieden ten opzichte van de gewone Mollie tarieven.

Vervolgens hebben wij bovenstaande codes nodig om de module te installeren (en het account van de vereniging te koppelen aan ons KNLTB.Club account, voor de verenigingen die reeds een account hadden). Dit is te vinden in het menu via Developers > API-keys.
Als de vereniging naast iDEAL ook incassofacturen wilt versturen, dan dient dit te worden ingesteld via Instellingen > Websiteprofielen > Betaalmethodes.

Vervolgens staat de SEPA-incasso optie helemaal onderaan:

Mollie moet zodra de SEPA-incasso optie wordt ingeschakeld hier wel een risk-check voor doen, dit duurt meestal enkele werkdagen.
Als het account nog niet aan het LISA account is gekoppeld zullen er andere tarieven zichtbaar zijn, namelijk €0,29 voor iDEAL en €0,25 voor SEPA-incasso. Nadat het account gekoppeld is zal dit voor beide €0,16 worden. (Deze kosten zijn excl. btw)

Verder raden wij ook nog aan om de uitbetaalfrequentie te controleren en deze op dagelijks te zetten. Zie onderstaand waar dit te vinden is.