Website bij overstap LISA2 > LISAX

Zoals aangegeven in onze nieuwsbrief staan wij vlak voor de overstap van LISA2 naar LISAX. Dit brengt grote veranderingen met zich mee, zo ook voor de website. Als jullie overstappen van LISA2 naar LISAX, zal de ondersteuning van de huidige website stoppen en zullen jullie een nieuwe website krijgen.

Dit komt namelijk omdat de servers, waarop LISA2 en de websites draaien, op een gegeven moment worden uitgezet. Jullie nieuwe website zal wel veel voordelen met zich meebrengen: via LISAX kunnen jullie straks de website veel meer in eigen beheer nemen. Jullie kunnen zelf pagina's aanmaken, navigatiestructuren wijzigen en de opmaak bepalen. Dat betekent dat jullie geen ticket meer hoeven aan te maken als jullie bijvoorbeeld een nieuwe pagina op de website willen.

Templates
Binnen LISAX kunnen jullie kiezen uit verschillende templates die wij klaarzetten. Dit zijn moderne templates waarbij wij hebben gekeken naar de huidige hockeywebsite en naar de ontwikkelingen op websitegebied. De gekozen template kunnen jullie nog omtoveren naar jullie eigen look-and-feel, zodat je bijvoorbeeld duidelijk de clubkleuren terugziet in het design.

Wat kan ik doen ter voorbereiding?
Om de overgang naar de nieuwe website zo goed mogelijk te regelen is het verstandig om de komende tijd alvast een aantal zaken voor te gaan bereiden. Denk hierbij aan:

  • De menustructuur van de website
    Welke pagina’s wil ik opnemen in mijn website. En wat zijn de hoofdmenu-items en wat worden de submenu-items.
  • Content (teksten, foto’s)
    Een aantal pagina’s komen uit LISA, zoals bv het wedstrijdschema, trainingsschema, organisatiestructuur, bijzondere leden, etc. Maar er zijn ook vaste content pagina’s (zoals wij ze noemen) die jullie zelf van tekst kunnen voorzien. Dit zijn de pagina’s die jullie nu ook via LISA2 kunnen beheren (via Informatie > Vaste content).
  • Beeldmateriaal
    Zorg voor mooie foto’s voor de website. Denk hierbij bv aan de headerfoto. Dit zorgt ervoor dat jou website gaat leven en er strak uit ziet. Laat eventueel foto’s maken door een fotograaf.
  • Social media
    Bedenk welke social media accounts je wilt tonen op de website. Instagram en Facebook worden het meeste gebruikt, maar denk bv ook aan Twitter, YouTube, LinkedIn, TikTok en Pinterest.
  • Logo
    Zorg dat je het logo in een mooie kwaliteit beschikbaar hebt.
  • Kleuren (hex of rgb)
    In de website kunnen wij rekening houden met een primaire en een secundaire kleur. Deze kleuren komen dan terug op de website zodat de website nog meer clubeigen wordt.

Uit ervaring weten wij dat in bovenstaande punten de meeste tijd gaat zitten bij het bouwen van een nieuwe website. Wanneer dit soort zaken op orde zijn wanneer jullie overstappen naar LISAX dan kan jullie nieuwe website heel snel klaar zijn.

Heb ik kennis van websites nodig?
Het is altijd handig om over wat kennis mbt website te beschikken, maar dit is - uiteraard - geen vereiste om de website via LISAX in te richten! Wanneer je net iets verder wilt gaan om de website meer clubeigen te maken, dan is het handig om kennis te hebben van CSS en HTML.

Wanneer er vragen zijn over de overstap naar de nieuwe website van LISAX, dan kan je contact met ons opnemen door een mail te sturen naar [email protected] of te bellen met 085-0013363.