Bestanden en gegevens benodigd voor eigen (branded) clubapp

Naast een eigen iOS Developer / iTunes account (lees hier meer) zijn er meer gegevens nodig:

Het gaat om:

1. Splashscreen: dit scherm wordt enkele (milli)seconden getoond bij opstarten app, later is dit ook zelf op afstand te berehen
  2. Kleuren: de kleuren waarin de app gebouwd moet worden
  3. De naam van de app: deze wordt getoond in de app winkels en op de telefoon van de gebruiker
  4. Iconen: dit wordt getoond in de app winkels en op de telefoon van de gebruiker.

Voor apple (iOS) en android zijn de gegevens soms verschillende per device (iOS / Android). Alle gegevens dienen opnieuw aangeleverd te worden, dit veelal met de nieuwe formaten welke iOS en Android verwachten

Deze bestanden kunnen verzonden worden naar [email protected]

iOS

1- Splashscreen: dit scherm wordt bij elke opstart van de app getoond

Specs: Splashscreen in 3 formaten

!!! De splashscreens mogen geen transparantie bevatten !!!

De app zal de splashscreens schermvullend maken op toestellen als de iPhoneX, Xs, Xs Max & Xr. Hierdoor kan een deel van de afbeelding aan de rechter- en linkerzijde wegvallen. We adviseren daarom ook om het clublogo, sponsorlogo's, teksten en belangrijke delen van foto's zoveel mogelijk in het midden van de afbeelding te plaatsen. In onderstaande voorbeeld moet het rode gedeelte vrij blijven van belangrijke zaken als logo's en teksten.

We adviseren dan ook om de volgende marges te hanteren aan de rechter- en linkerzijde van de afbeeldingen:

2 - Kleuren App

Specs: Max 2. in RGB kleur benaming
Voorbeeld: LISA Blauw = rgb(62, 172, 236)

Note: Primaire kleur mag niet wit of lichtgrijs zijn en de secundaire kleur mag niet rood, geel, lichtgrijs of wit zijn

3- Naam van de app

Specs: Rond de 10 /12 karakters  (hangt af van grootte letters)

Note: Mocht je de huidige naam van de app willen hergebruiken laat het ons dan graag weten.

4 - Icons

De icons dienen in allerlei formaten aangeleverd te worden met de juiste benaming van de bestanden

!!! De icons mogen geen transparantie bevatten !!!

5 - Screenshot Appstore

Wij voegen een generieke set met screenshots toe, een van de screenshots is het splashscreen van de app. Om het splashscreen in de appstore te kunnen tonen hebben wij het splashscreen nodig in het volgende formaat & met de volgende bestandsnaam:

• 00.png (1242 x 2208 pixels)--> PNG Afbeelding
  • 01.png (1242 x 2688 pixels)--> PNG Afbeelding

!!! Het screenshot mag geen transparantie bevatten !!!

6 -  Clublogo

Op verschillende plekken in de app tonen we een clublogo, voor dit logo gelden de volgende specificaties:

• 483 x 516 pixels (bxh)
  • PDF bestand
  • Bestandsnaam moet zijn "icn_splash_logo.pdf"
  • Mag transparantie bevatten

Android

1- Splashscreen

Specs: Splashscreen in 5 formaten

• mdpi_launch_image.png (337 x 600 pixels)
  • hdpi_launch_image.png (506 x 900 pixels)
  • xhdpi_launch_image.png (675 x 1200 pixels)
  • xxhdpi_launch_image.png (1012 x 1800 pixels)
  • xxxhdpi_launch_image.png (1350 x 2400 pixels)

!!! De splashscreens mogen geen transparantie bevatten !!!

2- Kleuren App

Specs: Max 2. in HEX kleur benaming
Voorbeeld: LISA Blauw = #3EACEC

Note: Primaire kleur mag niet wit of lichtgrijs zijn en de secundaire kleur mag niet rood, geel, lichtgrijs of wit zijn

3- Naam van de app

Specs: Rond de 10 /12 karakters  (hangt af van grootte letters)

Note: Mocht je de huidige naam van de app willen hergebruiken laat het ons dan graag weten.

4 - Iconen

Voor de Android app hebben we iconen nodig, hiervoor gelden enkele regels die vanuit Google Play worden opgelegd:

• Format: 32-bit PNG
  • Color space: sRGB
  • Max formaat van grootste bestand: 1024KB
  • Het icoon moet vierkant zijn, iconen met radius of ronde iconen worden geweigerd
  • Er mag geen schaduw worden toegepast op het icoon.

Voor een volledig overzicht van de specificaties verwijzen we u door naar de Google Play icon design specificaties: https://developer.android.com/google-play/resources/icon-design-specifications

We hebben de volgende iconen nodig voor de Android app:

• web_hi_res_512.png (512 x 512pixels)
  • mdpi_ic_launcher.png (48 x 48pixels)
  • hdpi_ic_launcher.png (72 x 72pixels)
  • xhdpi_ic_launcher.png (96 x 96pixels)
  • xxhdpi_ic_launcher.png (144 x 144pixels)
  • xxxhdpi_ic_launcher.png (192 x 192pixels)

5 - Notificatie iconen

De Android app toont een icoon indien er een notificatie voor de app is. Denk hierbij aan de notificatie van een push-bericht bij clubnieuws. Hiervoor gelden de volgende specificaties:

• icoon mag uit maximaal twee kleuren bestaan (full collor is niet toegestaan)
  • toegestane kleuren zijn #FFFFFF (wit) of #617d8b ( grijs)
  • icoon mag transparantie bevatten

We hebben deze nodig in de volgende formaten:

• ic_notification_icon_mdpi.png (24 x 24 pixels)
  • ic_notification_icon_hdpi.png (36 x 36 pixels)
  • ic_notification_icon_xhdpi.png (48 x 48 pixels)
  • ic_notification_icon_xxhdpi.png (72 x 72 pixels)
  • ic_notification_icon_xxxhdpi.png (96 x 96 pixels)

De notificatie iconen zijn optioneel, indien u deze niet kunt aanleveren zullen wij een generieke set van notificatie iconen toevoegen.

6 -  Clublogo's

Op verschillende plekken in de app tonen we een clublogo, voor dit logo gelden de volgende specificaties:

• mdpi_ic_club_logo.png (118 x 118 pixels)
  • hdpi_ic_club_logo.png (177 x 177 pixels)
  • xhdpi_ic_club_logo.png (236 x 236 pixels)
  • xxhdpi_ic_club_logo.png (354 x 354 pixels)
  • xxxhdpi_ic_club_logo.png (472 x 472 pixels)

Uitleg kleurgebruik in de mobiele app

Checklist

Mogelijk kan onderstaande checklist je helpen. Print dit uit en vink af (voor je eigen administratie) of je alles gereed hebt.

Algemeen

[ ] Naam in appstores
[ ] Naam onder app icon

iOS

[ ] Primaire kleur (RGB)
[ ] Secundaire kleur (RGB)
[ ] icn_splash_logo.pdf
[ ] ios-marketing.png
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] [email protected]
[ ] 00.png (screenshot)
[ ] 01.png (screenshot)

Android

[ ] Primaire kleur (HEX)
[ ] Secundaire kleur (HEX)
[ ] hdpi_ic_club_logo.png
[ ] hdpi_ic_launcher.png
[ ] hdpi_launch_image.png
[ ] ic_notification_icon_mdpi.png
[ ] ic_notification_icon_hdpi.png
[ ] ic_notification_icon_xhdpi.png
[ ] ic_notification_icon_xxhdpi.png
[ ] ic_notification_icon_xxxhdpi.png
[ ] mdpi_ic_club_logo.png
[ ] mdpi_ic_launcher.png
[ ] mdpi_launch_image.png
[ ] web_hi_res_512.png
[ ] xhdpi_ic_club_logo.png
[ ] xhdpi_ic_launcher.png
[ ] xhdpi_launch_image.png
[ ] xxhdpi_ic_club_logo.png
[ ] xxhdpi_ic_launcher.png
[ ] xxhdpi_launch_image.png
[ ] xxxhdpi_ic_club_logo.png
[ ] xxxhdpi_ic_launcher.png
[ ] xxxhdpi_launch_image.png