Beheren van de library /bestandsbibliotheek

De ‘library’ is de bestandsbibliotheek voor uw club. Alle plaatjes en bestanden die u wilt gebruiken in een vaste content of nieuwsitem kunt u in de ‘library’ plaatsen.

Zodra u op een afbeeldingicoontje OF hyperlink icoontje in een vaste content item of nieuwsitem klikt in LISA opent zich een nieuw venster, zodra u op het gele mapje  klikt opent zich de ‘Library’ (bestandsbibliotheek):

Mappen

Bovenin is het mogelijk om nieuwe folders aan te maken, u kunt binnen de ‘library’ de bestanden ordenen per folder:

Verwijderen van bestanden

Rechts ziet u de bestandsbibliotheek:

Door op ‘Del’ te drukken verwijdert u het bestand uit de bibliotheek, dit bestand is ook niet meer terug te halen. Wees er zeker van dat dit bestand nergens in een vaste content item, nieuwsbericht of op de site gebruikt wordt.

Toevoegen van bestanden

Door onderaan op ‘Bladeren’ te drukken opent een nieuw scherm met de indeling van uw eigen computer. Door daar het bestand te zoeken en op ‘Openen’ (voor windowsgebruikers) te drukken sluit het scherm en bent u terug in het hoofdscherm.

Door nu op ‘Upload’ te drukken wordt het bestand weggeschreven naar de ‘library’.

Let op! Maximale grootte per bestand is 1 MB.

Zodra u op ‘Upload’ hebt gedrukt is het mogelijk dat u deze melding ziet, druk hier op ‘Nee’.

Linksboven in het scherm wordt nu het document of plaatje getoond welke u zojuist geupload hebt. Druk nu op ‘OK’ om het plaatje in het vaste content item of nieuwsitem te plaatsen. Nadat u op OK heeft gedrukt komt u terug in het afbeelding of documentscherm, druk daar op invoegen

Bestaand plaatje/bestand gebruiken

Zodra u de ‘library’ heeft geopend en rechts drukt op een bestandsnaam wordt deze links in het scherm getoond.

Druk nu op ‘OK’ om het plaatje / document in het vaste content item of nieuwsitem te plaatsen. Nadat u op OK heeft gedrukt bent u terug in de afbeelding op het documentscherm, druk daar op invoegen.