Beheren van teams

In 'Sport - Teambeheer' krijgt u een overzicht per categorie welke teams er zijn en u kunt hier de teams beheren.

U voegt ze toe en geeft de kenmerken van een team aan: naam, afkorting, leeftijd, geslacht en de subcategorie.

De afkorting wordt gebruikt in diverse overzichten en is dus van belang om in te vullen anders is het team niet zichtbaar. Zijn er meer dan 10 teams dan is het handig om tussen de tekst en het nummer een spatie te laten bij de afkorting, bijvoorbeeld "heren 12". Dit voor de sortering. Ook leeftijd en geslacht zijn van belang, deze kenmerken worden gebruikt bij de overzichten van het planbord.

Overzicht teams per categorie

Ga naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Teambeheer'.
Selecteer uit de dropdown-menu's de juiste categorie en het juiste seizoen.
Klik op 'OK'.

(Hoofd)categorie toevoegen

De hoofd- en subcategoriën zijn er voor om teams bij elkaar te groeperen. Een goede indeling zorgt ervoor dat de overige functies in LISA die met teams werken, overzichtelijker werken. U maakt bijvoorbeeld een hoofdcategorie ‘Junioren’ aan, met subcategorie ‘Jongens A’. Of een hoofdcategorie ‘Senioren’ met subcategorie ‘Dames 5 t/m 12’.

De categorieën zijn niet seizoensgebonden en maakt u éénmalig aan. U kunt altijd de naam wijzigen en eventueel een andere indeling maken.

Om een (hoofd)categorie toe te voegen gaat u eerst naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Categorieën'.
Vul de naam achter (hoofd)categorie in en klik op 'Toevoegen'.
Een subcategorie toevoegen gaat op dezelfde manier, maar hier moet u ook een hoofdcategorie kiezen:

(Hoofd)categorie verwijderen

Ga naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Categorieën'.

Klik op het verwijder-teken() achter (hoofd)categorie.

Let op: het verwijderteken ziet u alleen als er geen categorieën cq teams meer onder hangen.

Een (hoofd)categorie van naam veranderen

Ga naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Categorieën'.
Klik op de naam van de betreffende categorie.
Wijzig de naam en klik op verwerken.

U kunt op deze manier ook de subcategorie in een andere hoofdcategorie plaatsen.

Een team toevoegen

Ga naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Team toevoegen'.

Vul de gegevens in en klik op toevoegen. Zorg er wel voor dat de categorie waar je een team in wilt plaatsen van te voren is aangemaakt

Een team verwijderen

Ga naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Teambeheer'.

Kies de categorie en seizoen en klik op 'OK'.
Klik op het verwijder-icoon() achter het team en klik op 'OK'.

Let op: het verwijderteken ziet u alleen als er geen spelers meer in het team zitten.

Gegevens team wijzigen en/of van categorie veranderen

Ga naar 'Sport - Teambeheer', tabblad 'Teambeheer'.

Kies de categorie en het seizoen en klik op OK.
Klik op de naam van het team om de naam te wijzigen, op de leeftijd om de leeftijd te wijzigen en/of op de categorie om de categorie te wijzigen.
Wijzig de gegevens en/of categorie en klik op wijzigen.