Teaminschrijving JJ, JUN en SEN

Let op: om gebruik te kunnen maken van dit onderdeel, dien je de rechten voor Secretariaat (of Sport) EN KNHB te hebben (dit kan de LISA-beheerder aan jou toekennen). Als je de rechten niet hebt, zie je dit onderdeel niet.

Ook handig om te weten: er zijn twee zaken die op elkaar lijken:
1. Teaminschrijving (dit doet iedere club): ik heb 2 JJ-teams, 5 junioren-teams en 15 senioren-teams.
2. Teamsamenstelling (dit doen alle clubs in Nederland voor de junioren EN alleen de clubs in district NH voor de senioren): mijn JA1 bestaat uit 8 JA2-spelers en 6 JB1-spelers.

DEADLINE VOOR TEAMINSCHRIJVINGEN 2021-2022: junioren en jongste jeugd 9 juni 23:59 uur en senioren 1 juli 23:59 uur

De teaminschrijvingen kan de club via LISA doorsturen naar de KNHB. Voor de huidige teams geef je als vereniging aan welke teams jullie volgend seizoen willen voor de JJ-, JUN- en SEN-lijn. In LISA worden de teams en data getoond op basis van het huidige seizoen. Dit kan je vervolgens aanpassen (ook extra teams inschrijven of juist terugtrekken). Alles naar wens? Dan kan je de teaminschrijvingen via LISA versturen naar de KNHB. Let wel: voorheen konden wensen op een aparte pagina worden opgegeven. Dit kan nu niet meer en worden ingevuld in het opmerkingen/wensen-veld. Ook goed om te weten: je maakt eerst de teaminschrijving en -samenstelling compleet in LISA en die stuur je door naar de KNHB. Vervolgens dien je ook nog in te loggen in de HockeyWeerelt-cockpit om de inschrijvingen en samenstellingen te finaliseren. Dit help-item gaat alleen over het onderdeel in LISA. Zijn er vragen over de HockeyWeerelt-cockpit? Die adviseren wij om te vragen aan de KNHB.

Als de teaminschrijving succesvol is verzonden naar de KNHB, krijg je de datum en het tijdstip te zien waarop het is verzonden en het formulier kun je daarna niet meer openen of bewerken. Wil je toch nog iets wijzigen? Dan adviseren wij om een bericht te sturen naar [email protected]. Dan kun je in HockeyWeerelt nog zaken wijzigen. Die wijzigingen zul je niet in LISA terug zien.

JONGSTE JEUGD

Let op: het opgeven van de CoolKids-teams hoeft nu niet. Dit zal later nodig zijn en de KNHB zal de clubs hierover berichten. Nu komen de CoolKids-teams ook niet terug op het formulier en kunnen ze ook niet gekozen worden.

Klik op KNHB - Jongste Jeugd Teaminschr. om de pagina te openen. Je komt nu in het scherm met de JJ-teams van het huidige seizoen. Per team zie je een aantal zaken die je kunt invullen, waaronder het gewenste niveau en het aantal spelers per team.

In ditzelfde scherm kan je ook huidige teams terugtrekken in het nieuwe seizoen, maar ook nieuwe teams toevoegen via de knop ‘Nieuw team aanmelden’. Dit wordt dan direct als nieuw team gezien (in de kolom Nieuw team staat er dan ‘Ja’).

Je hebt ook de mogelijkheid om mixed teams toe te voegen. Bij alleen mixed teams heb je de optie om zowel jongens- als meisjes-aantallen toe te voegen:

Is alles helemaal naar wens? Klik dan onderaan de pagina op ‘Tijdelijk opslaan en verder naar volgende stap’. Je zult dan de controlepagina zien.

Op deze pagina zie je vervolgens een totaaloverzicht met jouw opgegeven input. Helemaal tevreden? Scroll dan helemaal omlaag en klik op ‘Verstuur naar KNHB’. Dan wordt de teaminschrijving voor de JJ voor het nieuwe seizoen verstuurd naar de KNHB.

JUNIOREN

Let op: iedere club in Nederland moet de teamsamenstelling voor de junioren door geven. Dit gebeurt allemaal op ditzelfde formulier en bij de tweede stap.

Ook handig om te weten: de gewenste klasse kan alleen worden opgegeven voor de D-junioren. Tot slot: vroeger werd het Planbord gebruikt als basis voor de teamsamenstelling. Dat is nu niet meer het geval en dien je nu handmatig op te geven in dit onderdeel.

Klik op KNHB - Junioren Teaminschr. om de pagina te openen. Je komt nu in het scherm met de junioren-teams van het huidige seizoen. Per team zie je een aantal zaken die je kunt invullen, waaronder de gewenste klasse (alleen voor D-junioren) en het aantal spelers per team.

In ditzelfde scherm kan je ook huidige teams terugtrekken in het nieuwe seizoen, maar ook nieuwe teams toevoegen via de knop ‘Nieuw team aanmelden’. Dit wordt dan direct als nieuw team gezien (in de kolom Nieuw team staat dan ‘Ja’).

Is alles helemaal naar wens? Klik dan onderaan de pagina op ‘Tijdelijk opslaan en verder naar volgende stap’.

Nu zie je een nieuw scherm en hier kun je de samenstelling van de junioren-teams opgeven. Hierbij zie je een overzicht van de opgegeven teams uit de vorige stap en kun je per team aangeven uit hoeveel spelers dit nieuwe team zal bestaan. In onderstaand voorbeeld zie je dat het nieuwe Jongens A1 bestaat uit 5 spelers uit het huidige JB1, 2 uit het huidige JB2, 5 uit het huidige JA2 en 3 uit het huidige JA1, maar ook dat er 3 nieuwe spelers zijn die als "Ervaren" worden bestempelt:

Door te klikken op de knop "Nieuw team toevoegen", kun je een extra team toevoegen aan de lijst om spelers uit te selecteren. Goed om te weten: vroeger werd het planbord gebruikt als basis voor jouw teamsamenstelling. Dat gebeurt nu niet meer en dit zul je dus handmatig moeten opvoeren.

Is alles naar wens? Scroll dan helemaal omlaag en klik daar op de knop "Tijdelijk opslaan en verder naar volgende stap". Ook als je nog niet alle teams hebt samengesteld, kun je ook klikken op deze knop. Dan wordt jouw input tijdelijk opgeslagen en kun je later verder oppakken. Als je de teaminschrijving dan weer opent, kom je automatisch terecht op de contolepagina en kun je via de knop "Terug naar vorige stap" terug naar de teamsamenstelling.

Op de controlepagina zie je een totaaloverzicht jouw input, waaronder ook de teamsamenstelling.

Helemaal tevreden? Scroll dan helemaal omlaag en klik op ‘Verstuur naar KNHB’. Dan wordt de teaminschrijving en -samenstelling voor de junioren voor het nieuwe seizoen verstuurd naar de KNHB.

SENIOREN

Let op: iedere club in district NH moet de teamsamenstelling voor de senioren door geven. Andere clubs hoeven dit niet. Dit gebeurt allemaal op ditzelfde formulier en bij de tweede stap.
  • Ben je een club uit NH? Lees dan verder bij "A. Ik ben een club uit district NH"
  • Ben je een club uit een ander district? Lees dan verder bij "B. Ik ben een club uit een ander district dan NH"

A. Ik ben een club uit district NH - ik moet de teamsamenstelling SEN wel door geven
Klik op KNHB - Senioren Teaminschr. om de pagina te openen. Je komt nu in het scherm met de senioren-teams van het huidige seizoen. Per team zie je een aantal zaken die je kunt invullen, waaronder de gewenste speelsterkte en het aantal spelers per team.

In ditzelfde scherm kan je ook huidige teams terugtrekken in het nieuwe seizoen, maar ook nieuwe teams toevoegen via de knop ‘Nieuw team aanmelden’. Dit wordt dan direct als nieuw team gezien (in de kolom Nieuw team staat er dan ‘Ja’).

Voor de eerste teams (H1/D1) is het mogelijk om in kolom "Status team" een keuze te maken: Bondscompetitie, Districtscompetitie of Ongewijzigd. Promoveert jullie H1 naar de Hoofdklasse? Dan kun je hier kiezen voor "Bondscompetitie". Blijft jullie D1 in de hoofdklassen? Dan kun je kiezen voor "Ongewijzigd". Als je een keuze maakt uit deze dropdown, kun je die keuze toe te lichten in kolom "Opmerkingen/Wensen" (maar is niet verplicht):

Is alles helemaal naar wens? Klik dan onderaan de pagina op ‘Tijdelijk opslaan en verder naar volgende stap’.

Nu zie je een nieuw scherm en hier kun je de samenstelling van de senioren-teams opgeven. Hierbij zie je een overzicht van de opgegeven teams uit de vorige stap en kun je per team aangeven uit hoeveel spelers dit nieuwe team zal bestaan. In onderstaand voorbeeld zie je dat het nieuwe H1 bestaat uit 5 spelers uit het huidige JA1, 2 uit het huidige JA2, 2 uit het huidige H1 en 2 uit het huidige HJ1, maar ook dat er 3 nieuwe spelers zijn die als "Ervaren" worden bestempelt:

Door te klikken op de knop "Nieuw team toevoegen", kun je een extra team toevoegen aan de lijst om spelers uit te selecteren. Goed om te weten: vroeger werd het planbord gebruikt als basis voor jouw teamsamenstelling. Dat gebeurt nu niet meer en dit zul je dus handmatig moeten opvoeren.

Is alles naar wens? Scroll dan helemaal omlaag en klik daar op de knop "Tijdelijk opslaan en verder naar volgende stap". Ook als je nog niet alle teams hebt samengesteld, kun je ook klikken op deze knop. Dan wordt jouw input tijdelijk opgeslagen en kun je later verder oppakken. Als je de teaminschrijving dan weer opent, kom je automatisch terecht op de contolepagina en kun je via de knop "Terug naar vorige stap" terug naar de teamsamenstelling.

Op de controlepagina zie je een totaaloverzicht jouw input, waaronder ook de teamsamenstelling.

Helemaal tevreden? Scroll dan helemaal omlaag en klik op ‘Verstuur naar KNHB’. Dan wordt de teaminschrijving - en samenstelling voor de senioren voor het nieuwe seizoen verstuurd naar de KNHB.

B. Ik ben een club uit een ander district dan NH - ik hoef de teamsamenstelling SEN niet door te geven
Klik op KNHB - Senioren Teaminschr. om de pagina te openen. Je komt nu in het scherm met de senioren-teams van het huidige seizoen. Per team zie je een aantal zaken die je kunt invullen, waaronder de gewenste speelsterkte en het aantal spelers per team.

In ditzelfde scherm kan je ook huidige teams terugtrekken in het nieuwe seizoen, maar ook nieuwe teams toevoegen via de knop ‘Nieuw team aanmelden’. Dit wordt dan direct als nieuw team gezien (in de kolom Nieuw team staat er dan ‘Ja’).

Voor de eerste teams (H1/D1) is het mogelijk om in kolom "Status team" een keuze te maken: Bondscompetitie, Districtscompetitie of Ongewijzigd. Promoveert jullie H1 naar de Hoofdklasse? Dan kun je hier kiezen voor "Bondscompetitie". Blijft jullie D1 in de hoofdklassen? Dan kun je kiezen voor "Ongewijzigd". Als je een keuze maakt uit deze dropdown, kun je die keuze toe te lichten in kolom "Opmerkingen/Wensen" (maar is niet verplicht):

Is alles helemaal naar wens? Klik dan onderaan de pagina op ‘Tijdelijk opslaan en verder naar volgende stap’. Je zult dan de controlepagina zien.

Op deze pagina zie je vervolgens een totaaloverzicht met de teams, speelsterkte, aantal spelers en evt. opmerkingen. Helemaal tevreden? Scroll dan helemaal omlaag en klik op ‘Verstuur naar KNHB’. Dan wordt de teaminschrijving voor de senioren voor het nieuwe seizoen verstuurd naar de KNHB.