Beheren trainingsschema en periodes

Via de knop 'Trainingsschema', kunt u het trainingsschema aanpassen, nieuwe schema’s aanmaken, periode(s) beheren of een export maken naar Excel.

Periode(s) beheren

Standaard is het ‘Hoofdschema’ zichtbaar. Als u een ander schema wilt tonen dan het ‘Hoofdschema’, voegt u een periode toe. Ook als u enkel het ‘Hoofdschema’ onzichtbaar wilt maken, dient u een (lege) periode aan te maken.

Bij de onderstaande balk gaat u naar ‘Periode(s) beheren’.

Dan opent zich de onderstaande tabel en ziet u alle periode(s). Door op ‘+ Periode toevoegen’ te klikken, kunt u een nieuw trainingsschema aanmaken.

Schermafdruk 2016-04-25 14.02.55.png

Dan opent er een pop-up met de vraag naar de ‘Naam’, ‘Startdatum’, ‘Einddatum’ en de ‘Startoptie’.
De start- en einddatum, is de datum dat u het trainingsschema zichtbaar wilt maken.
LET OP: dit schema komt voor het ‘Hoofdschema’ te staan. Op deze manier is het ‘Hoofdschema’ niet zichtbaar in deze periode.

Bij de ‘Startoptie’, kunnen er delen worden gekopieerd van voorgaande trainingsschema’s. U kunt zelf aanvinken welke delen u wilt kopiëren naar het nieuwe trainingsschema.

Wanneer u de start- en einddatum wilt wijzigen of een heel schema wilt verwijderen, drukt u op het potloodje.

Periode’s

Bij het startscherm van de trainingsschema module heeft u twee dropdownmenu’s.

Daarbij heeft u de mogelijkheid om uw aangemaakte trainingsschema’s terug te vinden. Indien u een van deze schema’s dient aan te passen, selecteert u eerst het juiste seizoen, vervolgens de periode. Zie onderstaande afbeelding.

Om een trainingsschema te bekijken van het vorige seizoen, selecteert u in de ‘Seizoen’ dropdown, een voorgaand seizoen.

Trainingsschema

Hieronder ziet u een voorbeeld trainingsschema. Bovenin ziet u de dagen van de week daaronder de velden. Deze velden worden gehaald uit ‘Veldbeheer’, te vinden onder instellingen. Om het schema in één oog opslag zichtbaar te maken, wordt er één dagdeel zichtbaar van 14.00 tot 23.00. Om de gehele dag te kunnen zien, klikt u op het vinkje bij  ‘Toon alle uren’.

Trainingen aanmaken

U kunt op twee manieren een training aanmaken.

Manier 1:
Links in de pagina vindt u alle teams. U kunt een team slepen in het trainingsschema en loslaten. Dit werkt met ‘drag and drop’.

Manier 2:
U klikt op een tijdslot in het trainingsschema, vervolgens opent zich een pop-up venster. In dit venster selecteert u het juiste team.

Dit venster zal verschijnen, door één van de genoemde manieren toe te passen.

De ‘Start- en Eindtijd’ zijn de tijden wanneer de training plaatsvindt. De ‘Dag’ is de dag waarop deze training plaatsvindt. Bij ‘Soort’ kunt u kiezen voor een team of trainingsgroep. Trainingsgroepen kunnen aangemaakt worden onder het kopje ‘Trainingen’ in LISA. Als je meerdere teams met elkaar wilt laten trainen, klikt u op ‘Voeg een extra team toe’.
‘Veld’ is het veld waarop de training plaatsvindt. Het ‘Velddeel’ kunt u gebruiken als er niet op een heel veld wordt getraind. ‘Opmerkingen’ worden ook getoond in de app en LISA team. Als laatste mogelijkheid kunt u deze training óók in een ander trainingsschema opslaan.

Controlepagina

Op deze controle pagina

Dan krijgt u de onderstaande items te zien:

• Trainers welke training geven, maar zelf moeten trainen

• Teams welke dubbel zijn gepland op dezelfde dag

• Trainers welke zijn gepland op dezelfde dag op verschillende velden

Door op een item te klikken krijgt u meer informatie.

Groepen zoeken en vinden

Als u een specifiek team zoekt, of een hele categorie, kunt u dat rechts in het startscherm vinden. U kunt een selectie maken tussen de categorieën. Het cijfer wat achter een bepaald team staat, zijn het aantal trainingen die zijn ingepland voor dit team.

Export naar Excel

Wanneer u een trainingsschema dient uit te printen of dient te versturen, kan dit worden geëxporteerd naar Excel. Als u klikt in het bovenste menu op ‘Export naar excel’, wordt er een export bestand gemaakt.

Veld / Zaal
Bovenin het start scherm, ziet u een dubbele knop ‘veld’ en ‘zaal’. Als u op ‘zaal’ klikt, worden de zaal schema’s getoond. Hier kunt u het schema maken en/of aanpassen van de zaal trainingen. (Deze worden alleen zichtbaar, als het zaalseizoen live staat. Dit kan bij ‘Zaalhockey -> Zaalhockeystatus’.

De locaties die worden getoond bij ‘Zaal’, komen uit ‘Locaties--->Locaties’. Hier kunt u locaties aanmaken, aanpassen en of verwijderen. Als u trainingen wilt inplannen moeten eerst locaties geselecteerd zijn. Dit kunt u doen via het drop down menu ‘Locaties’. Daar ziet u alle aangemaakte locaties.