Plannen van teams met het planbord

Het planbord geeft een overzicht van de spelers per team. Via het planbord plaatst of herplaatst u spelers in een team.

Ook nieuwe leden plaatst u op deze manier voor de eerste keer in een team*.

Het is mogelijk om een speler in meerdere teams te plaatsen. En u kunt ook meerdere spelers tegelijk verplaatsen. Als een speler niet in een team geplaatst is, dan komt zijn naam automatisch bij de ‘niet ingedeelden’ te staan.

Let op: een speler verschijnt op de lijst ‘niet ingedeelden’ als:

• Hij niet in een team is ingedeeld.
  • Er minimaal één team van zijn leeftijdscategorie is aangemaakt voor dat seizoen.
  • Er in LISA bij het onderdeel sport-teambeheer de correcte leeftijden zijn ingegeven, de start en eindleeftijden van de teams mogen niet op 0 jaar staan.

De kleuren op het planbord geven de leeftijdsgroepen aan, zo worden eerste jaars A aangegeven met 1A en tweedejaars A met 2A. De grenzen van de leeftijden staan vast in het systeem. De senioren hebben geen kleur, de veteranen weer wel.

U kunt ook opvragen in welke teams een speler allemaal gespeeld heeft.

Elke (her)plaatsing krijgt als stempel automatisch de datum van vandaag en de inlognaam van de persoon die het uitvoert.

* Een nieuw lid kunt u pas indelen nadat de ledenadministratie de inschrijving geaccordeerd heeft

Ook is het mogelijk om nieuwe leden via de startpagina (of wachtlijst) in een team in te delen.

Overzicht teams per categorie

Ga in LISA naar 'Sport - Planbord'.
Selecteer bovenin het Planbord de criteria en klik op 'Laat planbord zien'.

U krijgt nu een overzicht van uw selectie.

Speler(s) in een team plaatsen

Ga naar 'Sport - Planbord'.
Kies juiste categorie, geslacht en seizoen en klik op 'Laat planbord zien'.
Klik op 'Niet ingedeelden':

Vink 1 of meerdere spelers aan.
Klik op het pijltje en kies een team.
Klik rechts nu op het andere pijltje en kies de reden van plaatsing.
Vink het hokje voor doorvoeren aan en klik op doorvoeren:

Let op: via sport - teambeheer dienen de start- én eindleeftijden correct te zijn ingevuld om niet ingedeelden te kunnen zien. De niet ingedeelden worden getoond aan de hand van deze leeftijden

Speler(s) in een ander team plaatsen

Kies het juiste overzicht op het planbord.
Vink één of meerdere spelers aan.
Klik op pijltje boven de teamoverzichten en kies het team waar de speler(s) heen moet(en).
Klik op het pijltje en kies de reden van plaatsing.

Kiest u voor kopiëren dan blijft de speler ook in het huidige team staan. Bij de andere redenen wordt de speler verplaatst.

Vink het hokje voor doorvoeren aan en klik op doorvoeren.

Speler uit een team verwijderen

Ga naar het planningsbord en kies het juiste overzicht.
Klik het op verwijder-teken() achter een speler.

Klik op ‘Ok’ om te bevestigen.

Een speler komt op de lijst van niet ingedeelden als hij in geen enkel team meer is ingedeeld.

Teamhistorie van een speler bekijken

Ga naar het planningsbord en kies het juiste overzicht.
Klik op het geschiedenis-teken() achter de naam van de speler. In een pop-up verschijnt de historie.

Indelen vanuit de wachtlijst

Mensen die op de wachtlijst staan, deelt u via de wachtlijst in in een team van dit seizoen.

Het secretariaat heeft nog een overzicht van de mensen die zijn ingedeeld vanuit de wachtlijst. Indelen vanuit de wachtlijst kan ook via het planbord en dan bij de juiste categorie via de knop ‘indelen vanuit wachtlijst’.

Rode namen op het planbord

Als u een naam in rood op het planbord ziet, dan kan dit betekenen dat het lid opgezegd heeft in de toekomst of dat het lid een ander geslacht heeft t.o.v. het team waar deze in is geplaatst; bijvoorbeeld een jongen in een meisjes team.