Beheren van (website)teksten en (mail)templates met vaste content

Via de knop ‘Vaste content’ kunt u voorgedefinieerde teksten en templates aanpassen. Een aantal templates en pagina’s worden op de website gebruikt, maar ook een aantal worden in LISA gebruikt, bijvoorbeeld de koptekst van het inschrijfformulier of de welkomstmail.

Open het menuitem 'Vaste content', hier ziet u een lijst van alle vaste content items.

Door op het blauwe icoontje te drukken is het mogelijk om het vaste content item te bewerken. Bij elk item waar ‘HTML’ ‘Textedit’ achter staat krijgt u om te bewerken het volgende scherm:

In het witte vak is tekst te typen en dmv de knop   krijgt u een optie om HTML code toe te voegen  / te bewerken.

Afbeelding toevoegen in een vaste content item

Om een afbeelding te plaatsen in een vaste content item klikt u eenmalig in het witte vak waar u de afbeelding wilt hebben. Door nu op de button met het gele plaatje  erin te drukken opent zich een nieuwe venster:

Wij adviseren u foto’s die u wilt plaatsen te uploaden naar onze bestandsbibliotheek (‘library’), voordeel hiervan is dat de foto in LISA wordt geplaatst en later gemakkelijk weer te gebruiken is in andere nieuwsitems of vaste content item.

Om een foto te tonen welke in de ‘library’ opgeslagen dient te worden en/of uit de ‘library’ getoond moet worden verwijzen wij u naar het onderdeel ‘library’ verderop in dit document.

Indien u een foto wilt tonen in het vaste content item welke niet in LISA opgeslagen dient te worden vult u de link naar de foto in als ‘bron’ en drukt u op invoegen.

Afbeelding toevoegen in een vaste content item

Om een document in het vaste content item te plaatsen drukt u eenmalig in het witte vak waar een link naar het document moet komen en daarna drukt u op het ketting icoontje bovenin . Hierna opent zich een nieuw venster.

Om een document te tonen welke in de ‘library’ opgeslagen dient te worden en/of uit de ‘library’ gelinkt moet worden verwijzen wij u naar het helpitem ‘library’

Zodra u klaar bent met het aanpassen van het vaste content item drukt u op bewaren, de wijzigingen zijn direct beschikbaar in het systeem en/of op de website.