Flurry Analytics

Flurry is een analytics tool waarmee je statistieken over het gebruik van de app van jullie club kunt inzien. De gegevens die we met Flurry verzamelen is geanonimiseerd. Je kunt dus niet zien welk lid is ingelogd of welke pagina een bepaald lid bezoekt.

Je kunt op dit moment via Flurry o.a. het volgende inzien voor jullie app:

• sessies
  • active devices
  • crashes
  • gebruikers
  • gemiddelde tijd
  • tijd per sessie
  • groei van het aantal devices
  • retentie

Een algemene handleiding van Flurry Analytics kun je vinden op de onderstaande link:

https://developer.yahoo.com/flurry/docs/analytics/lexicon/contextblocks/

Naast deze standaard statistieken laten we ook enkele ‘custom’-statistieken verzamelen door de app in Flurry.

• succesvolle logins lidnummer (aantal)
  • succesvolle logins gast (aantal)
  • login errors (aantal)
  • schermnamen
  • aantal views op nieuwsbericht
  • aantal keren dat een sponsor url is ‘geopend’

Deze gegevens kun je terugvinden onder het kopje ‘Events’ in Flurry. Om bijvoorbeeld op te zoeken hoevaak een bepaald nieuwsbericht is bekeken dien je de volgende stappen uit te voeren:

1. Log in op https://dev.flurry.com
  2. Klik op ‘Parameter Trend’ onder ‘Events’
  3. Klik op ‘+ EVENT PARAM’ en zoek & selecteer naar ‘showNews’
  4. Klik vervolgens op ‘+EVENT PARAM VALUE’ en zoek naar de titel van het nieuwsbericht waarvoor je het aantal views wilt zien.

Je kunt dezelfde stappen herhalen voor de overige custom-statistieken, je dient dan echter bij de stap 3 voor een andere 'EVENT PARAM' te kiezen.

Na het kiezen van de gegevens die je wilt inzien, zul je een grafiek zien met het aantal views per dag. Door te klikken op het tandwieltje (rechstboven in de grafiek) kun je de weergave van de data aanpassen.

De gegevens moeten voor iOS & Android afzonderlijk worden opgezocht, de gegevens worden immers verzamelen uit twee verschillende apps en kunnen hierdoor niet gecombineerd worden in Flurry.