Verklaring Onderwerping Tuchtreglement (VOT)

Verklaring Onderwerping Tuchtreglement (VOT)
Het is raadzaam om nieuwe vrijwilligers te screenen. Als vereniging heb je een aantal mogelijkheden om meer grip te krijgen op de mensen die actief zijn binnen je vereniging. Eén van die mogelijkheden is de trainers en coaches akkoord te laten gaan met de door de KNHB opgestelde Verklaring Onderwerping Tuchtreglement (VOT).

De LISA-beheerder kan eenvoudig in LISA via Instellingen - Vereniging - Instellingen LISA aangeven of de coaches en trainers (alleen coaches en trainers) wel/niet een e-mail moeten ontvangen vanuit de KNHB om akkoord te gaan met de VOT:


Als "Uitwisseling ondersteuning" op "Ja" staat, zullen de coaches en trainers automatisch door de KNHB gemaild worden met de vraag akkoord te gaan met de VOT. De gemaakte keuze (akkoord/niet-akkoord) is zichtbaar voor de KNHB.

Je ziet vooralsnog niet in LISA terug wie er wel en niet akkoord zijn gegaan met de VOT, maar dit is wel inzichtelijk voor de KNHB. Als je hier inzicht in wilt hebben, adviseren wij om hiervoor even contact op te nemen met het KNHB-districtskantoor.

Informatie vanuit de KNHB mbt VOG en VOT: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/screenen-van-vrijwilligers