Hoe pas ik het inschrijfformulier aan?

Zodra deze module door de vereniging is besteld (dat kan via Support – Modules), kan de beheerder via Instellingen – Inschrijfformulier het inschrijfformulier bewerken.

Het formulier bevat een aantal velden die voor elke club hetzelfde zijn en daarom NIET te verwijderen zijn. U kunt wel alle velden verplaatsen qua positie en een andere naam geven (ook de standaardvelden die niet te verwijderen zijn).

Het inschrijfformulier krijgt een aantal standaard velden mee. Deze standaardvelden kan je niet verwijderen. Op de website ziet het inschrijfformulier er dan als volgt uit:

Zodra u in LISA op ‘Instellingen – Inschrijfformulier klikt, wordt de module van het inschrijfformulier geopend en zij ziet er als volgt uit:

Op het eerste tabblad (‘Inschrijfformulier’) kunt u de velden beheren die op het inschrijfformulier staan en via het tweede tabblad ‘Inschrijfformulier instellingen’ kunt u de instellingen van het formulier aanpassen. Denk hierbij aan zaken als een minimale inschrijfleeftijd, het verenigingsmailbox waar een ingevuld inschrijfformulier naartoe moet worden gestuurd, et cetera.

Het eerste tabblad bestaat eigenlijk uit twee gedeelten:

1. Een aantal vaste teksten die u kunt wijzigen;
2. Het inschrijfformulier zoals dat getoond wordt op de website.

Het wijzigen van vaste teksten:
Door op de regel te klikken, bijvoorbeeld op ‘[ Wijzig de koptekst boven het inschrijfformulier (de website) ]’, kunt u de gegevens van het betreffende onderdeel aanpassen.

a. [ Wijzig de koptekst boven het inschrijfformulier (de website) ]
Dit is de tekst die, op de website, boven het inschrijfformulier wordt getoond. Deze tekst kunt u zelf invullen via de teksteditor.

b. [ Wijzig de tekst op het inschrijfformulier (de pdf) ]
Zodra een aspirant-lid het formulier heeft afgerond, zal LISA automatisch een pdf-bestand aanmaken met de data zoals die zijn ingevuld op het inschrijfformulier. Dit pdf-bestand krijgen zij, na het versturen van het online inschrijfformulier, per e-mail toegestuurd. Bepaalde velden van dit pdf-bestand zijn door u aan te passen. Dat zijn de velden die zwart omlijnd zijn.

c. [ Voorbeeld gegenereerd inschrijfformulier (de pdf) ]
Hiermee kunt u het pdf-bestand zien zoals een aspirant-lid deze opgestuurd krijgt (en waarvan u bepaalde velden kunt aanpassen – zie hierboven onder b.).

d. [ Wijzig het bericht na een succesvolle inschrijving (de website) ]
Dit is de tekst die, op de website, wordt getoond zodra het aspirant-lid het formulier heeft afgerond en verzonden. Deze tekst kunt u zelf, net zoals bij het wijzigen van de koptekst, invullen via de teksteditor.

e. [ Wijzig het emailbericht na een succesvolle inschrijving ]
Zodra het aspirant-lid het formulier heeft afgerond en verzonden, krijgt hij/zij een e-mail met daarin het pdf-bestand als bijlage. U kunt deze e-mail zelf voorzien van tekst in de teksteditor.

Het inschrijfformulier
Via de knop ‘Veld toevoegen...’ kan er een extra veld op het inschrijfformulier worden toegevoegd. Voor er wordt uitgelegd hoe een veld kan worden toegevoegd, worden eerst de icoontjes kort uitgelegd:

Zoals aangegeven, kan via de knop ‘Veld toevoegen...’ een (extra) veld worden toegevoegd aan het inschrijfformulier. Daarnaast kan er ook een groep worden toegevoegd.

Per veld kan aan positie worden ingegeven, deze positie geldt voor het gehele formulier; dit is niet de positie binnen een groep.

Per veld dient ook een veldnaam / groepsnaam ingevoerd te worden, daarnaast kan er een opmerking bij worden getoond (deze wordt in het klein onder het veldnaam op het formulier getoond), daarnaast kan er per veld worden aangegeven of deze verplicht is of niet, dit kan door middel van het aanvinken van de selectiebox onder !

Door middel van de checkbox onder ‘Toon op PDF’ kan aangegeven worden of deze extra vraag ook op het inschrijfformulier (PDF) dient te komen. Deze velden worden dan onder hun groep op pagina 2 van het inschrijfformulier getoond.

Veldtype groep
Per veld dient er een type van het veld opgeslagen te worden:

Integer nummer – de gebruiker mag alleen een geheel nummer invoeren (bijv. 1 of 3)

Text – de gebruiker mag vrije tekst invoeren

Ja/Nee – de gebruiker krijgt een keuzebox Ja / Nee

Decimal nummer – de gebruiker mag een decimaal nummer invoeren (bijv. 1,50 of 2,85)

Values list – de gebruiker kan een waarde kiezen uit de lijst met mogelijke antwoorden.

Indien dit type is gekozen als veldnaam dient na het ‘Opslaan’ van het veld op [Lijst] geklikt te worden en kunnen de mogelijke antwoorden worden geconfigureerd.

Datum – de gebruiker kan een datum kiezen als antwoord

Indien er in het opmerkingen veld ‘http://’ of ‘https://’ ingevoerd wordt, dan zal dit als een link getoond worden op het inschrijfformulier.