Welkomstmail naar leden versturen

Welkomstmail configureren

Het onderdeel welkomstmail is een mail welke per lid verstuurd kan worden vanaf het lidkaart, maar ook in bulk via de optie ‘Welkomstmail’. De mail is een standaard welke voor te definieren is bij vaste content – ‘Welkom bij de club’

Als u op het blauwe vakje voor het vaste content item klikt gaat u deze bewerken. Daarna ziet u rechts de mogelijke tags welke er te gebruiken zijn. De beheerder heeft rechten om deze tekst aan te passen.

Zorg daarnaast dat de gebruiker welke de welkomstmail gaat versturen een emailadres gekoppeld heeft bij LISA Users – User Email. De beheerder kan dit configureren

Welkomstmail versturen

Een welkomstmail is per lid apart te versturen of in een grote bulk. Via de bulkmodule is alleen de welkomstmail te versturen als er naar het lid nog nooit een welkomstmail is verstuurd. Via het lidkaart kan dit altijd overruled worden.

Welkomstmail paar één lid sturen

Als u het lidkaart opent en naar tabblad overig gaat ziet u een optie om een welkomstmail alleen naar dit lid te versturen.

Indien er naar dit lid al een welkomstmail is verstuurd wordt dit eveneens getoond. Door op de knop ‘Stuur een welkomstmail naar het lid’ te drukken wordt de voorgedefinieerde mail verstuurd maar het lid vanaf het emailadres welke bij LISA – Vereniging als algemeen emailadres staat genoteerd

Welkomstmail per bulk versturen

Als u het onderdeel ‘Welkomstmail’ onder het blok ‘Secretariaat’ opent ziet u het volgende scherm waar een inschrijfdatum selectie te maken is waar u een welkomstmail naartoe wilt sturen”

In dit scherm dient een selectie gemaakt te worden vanaf en tot welke inschrijfdatum de leden getoond dienen te worden. Het volgende scherm verschijnt na het drukken op ‘Zoek…’

Bovenin is aan te geven vanaf welk e-mailadres de voorgedefinieerde welkomstmail verstuurd dient te worden.

Door de leden aan te vinken welke een welkomstmail dienen te krijgen en daarna op ‘Verstuur’ te drukken zal de welkomstmail verstuurd worden.

Leden waar al eerder een welkomstmail naartoe is verstuurd kunnen niet nogmaals een welkomstmail krijgen via de bulk optie. Hiervoor dient u het lid een aparte welkomstmail via het lidkaart te versturen.