Samenvoegen lidkaarten van hetzelfde lid (bijvoorbeeld oud-lid en nieuw lid)

Het kan voorkomen dat een lid bij jullie club stopt voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld doordat het lid elders gaat studeren of een halfjaar naar het buitenland gaat, en zich daarna opnieuw wilt aanmelden. In dat geval kan je het lid opnemen als oud-lid en daarna weer activeren als lid. In sommige gevallen vergeet je vaak dat het lid al in LISA staat en schrijf je het lid opnieuw in (of dit lid meldt zich online aan via de website). Dan ontstaat de situatie dat het lid twee keer in LISA staat: één keer als oud-lid en één als 'nieuw' lid. Op de lidkaart van het oude lid staat de meest volledige historie, maar op de nieuwe lidkaart staan wellicht nieuwe gegevens, zoals een nieuw mobiel nummer of een nieuw adres. Het is met deze samenvoeg-optie mogelijk om de lidkaarten samen te voegen. Op deze manier kan je aangeven welke data van welke lidkaarten je wilt samenvoegen, zodat je de meest volledige lidkaart hebt. Hierdoor heb je dus en de historische gegevens (zoals spelershistorie) en de meest recente gegevens, zoals het nieuwe telefoonnummer of adres. Het samenvoegen gaat als volgt in zijn werk:

1) Zoek de lidkaart op die je wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een bestaande inschrijving hebt (in het voorbeeld hieronder lidnr. 268) en je hebt een nieuwe inschrijving (lidnr. 12479) en je wilt de bestaande lidkaart gebruiken, ga je naar de nieuwe inschrijving (in het voorbeeld lidnr. 12479). Je klikt op het blauwe aanpas-icoontje links van de naam () en je scrollt omlaag. Daar zie je de optie 'Bestaand lid heractiveren'.2) Daar zie de andere lidkaarten met overeenkomsten:
Door op '[Kies]' te klikken, kom je in het volgende scherm.
3) Nu kan je zien welke lidkaart zal worden gebruikt en kan je per lidkaart aangeven welke data je wilt gebruiken. Door op het bolletje te klikken kan je aangeven welke data van welke lidkaart je wilt gebruiken. In de meest rechter kolom (onder het kopje 'Samengevoegd tot:') zie je welke data er uiteindelijk wordt gebruikt:
4) Bij de laatste vraag (Status) kan je aangeven hoe je het lid in LISA wilt hebben, bijvoorbeeld als actief lid of op de wachtlijst.

5) Helemaal tevreden met jouw selectie? Klik dan op de knop 'Voeg lid samen': . Dan zal de lidkaart worden samengevoegd en wordt de bestaande lidkaart weer actief. De nieuwe inschrijving - althans: de lidkaart die je niet gebruikt, zal automatisch door LISA worden verwijderd.