VOG Verklaring Omtrent Gedrag

Wat is VOG?

Met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) toont iemand aan dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Het is aan de vereniging of u aan uw vrijwilligers/medewerkers om een VOG vraagt.

LISA ondersteunt in het registreren bij een persoon in LISA of deze een VOG heeft. Via verschillende kanalen kunt u als vereniging daadwerkelijk een VOG aanvragen voor een persoon van uw vereniging.

VOG registreren

Via de lidkaart van desbetreffende persoon kunt een op tabblad notities een VOG toevoegen. Selecteer als categorie 'VOG'. U bent vrij de titel en opmerking te vermelden. Na het drukken op 'Toevoegen' kunt u de VOG als bijlage toevoegen en eventueel deze notitie delen met andere LISA Gebruikers of LISA gebruikersgroepen.

Indien u categorie VOG heeft gekozen kunt u de volgende velden invullen:

- Herinneringsdatum: Op welke datum wilt u herinnert worden aan het eventueel verlopen van de VOG.

- Verloopdatum: Op welke datum zal de VOG verlopen

VOG registratie delen

Het is handig als beheerder om in LISA via Instellingen - Gebruikersgroepen* een groep 'VOG' aan te maken, in die groep kan de beheerder alle LISA gebruikers zetten die de VOG's mogen beheren. Hierdoor kan je gemakkelijk een LISA gebruiker ook weer uit de groep halen als deze stopt met het beheren van VOG's en een andere LISA gebruiker toevoegen als deze VOG's gaat beheren, hierdoor is er inzicht in alle VOG's.

* Gebruikersgroepen aanmaken:

In verband met het privaygevoelige karakter worden alleen VOG's getoond waar desbetreffende LISA gebruiker toegang tot heeft.

Inzien van alle VOG's van uw vereniging

Via secretariaat - VOG ziet u gemakkelijk:

- Welke personen van uw vereniging hebben een VOG geregistreerd in LISA

- Welke VOG's verlopen er bijna

- Welke VOG's zijn verlopen.