Inplannen van scheidsrechters

Bij het inplannen zijn de volgende mogelijkheden:

• Inplannen via voorkeuren
  • Inplannen via teamoverzicht
  • Opmerking bij een wedstrijd plaatsen
  • E-mail versturen
  • Aangeven dat iemand niet is komen opdagen
  • Overzicht van de wedstrijdtafel bekijken
  • Digitaal bevestiging ontvangen

Planningsoverzicht

Voor een overzicht van de arbitrageplanning gaat u naar LISA Arbitrage ('Arbitrage - Planning').

Rechtsboven kunt u de gewenste datum kiezen. Klik op 'OK' om te bevestigen.

Links ziet u nu alle thuiswedstrijden. Rechts staat een overzicht van alle teams en daaronder een overzicht van de uitwedstrijden.

Inplannen via voorkeuren

Om iemand in te plannen via voorkeuren klikt u op het planningsicoon achter een westrijd: . Er zal een nieuw venster worden geopend.

Standaard wordt er al een lijst gevuld met scheidsrechters die een relatie hebben tot het team, hieruit kan direct een keuze gemaakt worden. Anders zijn er de volgende opties om in te plannen:

• Selecteer een nivo welke de scheidsrechter zal moeten hebben voor deze wedstrijd. Bovenin het scherm staat het scheidsrechtersniveau vermeld welke het team gekregen heeft. Het is mogelijk over meerdere niveaus te zoeken.
  • Selecteer of je leden uit een bijzondere ledengroep ‘Uitsluiten van Arbitrage’ uit de resultaten wilt halen. Met deze mogelijkheid is het mogelijk een groep aan te maken van leden welke je niet hoeven te fluiten. Zie in de help het document ‘Groepen voor diensten’. (deze optie is niet samen mogelijk met de optie hieronder)
  • Selecteer of je alleen wilt zoeken in een zelf aangemaakte groep met scheidsrechters, met deze mogelijkheid is het mogelijk een speciale groep van scheidsrechters aan te maken. Zie in de help het document ‘Groepen voor diensten’. (deze optie is niet samen mogelijk met de optie hierboven)
  • Selecteer een voorkeur, indien u niet op een voorkeur wilt zoeken druk op ‘Alle’.

In bovenstaand voorbeeld zijn alle scheidsrechters met niveau 2 geselecteerd, ongeacht de voorkeur, want de voorkeur is in dit voorbeeld 'alle'.

Selecteer een naam uit het pulldown-menu door op het pijltje te klikken. Hier zie je:

• De naam van het lid;
  • Het team waarin het lid speelt;
  • Zijn scheidsrechtersniveau;
  • Zijn kaartnummer;
  • Hoe vaak dit lid al heeft gefloten dit seizoen

Als de scheidsrechter is ingepland voor de bar of zelf moet spelen, komt er een melding.

Wilt u de scheidsrechter inplannen, klik dan op inplannen.

Kies anders een andere persoon en klik wederom op controle.

Indien u de juiste persoon hebt gevonden, klik dan op 'inplannen' en sluit het venster.

De scheidsrechter is nu ingepland voor de wedstrijd.

Inplannen via teamoverzicht

Selecteer de wedstrijd die gefloten moet worden door op het rondje te klikken achter de wedstrijd:

Kies nu een team uit het overzicht aan de rechterkant.

U krijgt een overzicht van de spelers van dat team met een aantal gegevens, onder andere opmerkingen scheidsrechter.

Het aantal keer dat iemand niet is komen opdagen staat achter X.

De X is alleen zichtbaar bij minimaal 1 keer niet komen opdagen

Klik op een naam om hem/haar te selecteren als scheidsrechter.

Boven in het scherm verschijnen de activiteiten van die persoon

Wilt u de scheidsrechter inplannen, klik dan op inplannen.

Klik anders op een andere naam.

U kunt eventueel direct een tweede scheidsrechter inplannen zonder terug te gaan naar het planningsoverzicht.

Klik op sluit venster en het planningsoverzicht wordt direct ververst.

Opmerking bij wedstrijd plaatsen

Om opmerkingen te plaatsen klikt u op het wijzig-icoon achter de wedstrijd:

Let op: u beheert dit veld samen met het wedstrijdbeheer.

Vul uw opmerking in en klik op 'Wijzigen' om de opmerking te plaatsen.

E-mail versturen

Zodra er scheidsrechters zijn gekoppeld aan een wedstrijd kunnen deze gecommuniceerd worden. De communicatie van de planning kan per e-mail en/of SMS worden verspreid, vink hiervoor eerst aan welke scheidsrechters de mail of SMS dienen te krijgen. Bij een SMS is maximaal 160 tekens mogelijk.

Onder de wedstrijden in de linker kolom, bevindt zich de functie om een e-mail te versturen. Vul eventueel een aanvullende tekst in.

U kunt zelf beslissen of u enkel een e-mail stuurt, een SMS of allebei.

Het adres waar u vandaan mailt, kan de beheerder van LISA opgeven in LISA-Vereniging.

Niet op komen dagen

In het planningsoverzicht klikt u op het niet gekomen-teken:

De persoon wordt uitgepland en er wordt 1 bij het aantal niet gekomen opgeteld.

U beheert verder dit aantal zelf.

Maakt u een fout dan kan u dat zelf herstellen bij het beheer van de scheidsrechtersgegevens.

Overzicht wedstrijdtafel

Bovenin de arbitrage planning staat een knop ‘Overzicht wedstrijdtafel’. Via deze optie kan er een overzicht voor de wedstrijdtafel worden geprint, met het kaartnummer en het vaste en mobiele nummer van de scheidsrechters.

Digitaal bevestiging ontvangen

Via Support - Modules kan uw beheerder kosteloos een extra uitbreiding op de arbitrageplanning aanvragen. Met deze uitbreiding is het mogelijk om digitaal een bevestiging van aanwezigheid te ontvangen.

Zodra deze module actief is, is door middel van een stoplichtje achter elke wedstrijd aan te geven of er een bevestiging gegeven kan worden door de ingepland scheidsrechter en per scheidsrechter ziet u de status van bevestigen.

In de mail die gestuurd wordt vanuit de arbitrageplanning dient u eenmalig via het onderdeel informatie - vaste content de volgende tag toe te voegen aan de mail die verstuurd wordt uit de arbitrage planning (arbitrage_email)

{aanmeldlink}

Deze tag wordt dan automatisch vervangen met een link waarop de ingeplande scheidsrechter een bevestiging kan geven van aanwezigheid bij de wedstrijd. Vervolgens ziet u deze status weer terug in de arbitrage planning.

Tonen WAAR de wedstrijd is (hal/veld)
Via de tag {veld} in de arbitragemail, kan je nu ook aan ingeplande scheidsrechter laten weten waar de wedstrijd is. Gedurende de veldcompetitie zie je dan op welk veld de wedstrijd is en tijdens de zaalcompetitie zie je in welke hal je moet zijn.