KNHB examen

Let op: het kan max. 72uur duren (ivm weekenden) voordat de leden de mail ontvangen van de KNHB. Normaliter ontvangen de leden binnen 24uur de mail van de KNHB.

Bij veel wedstrijden zijn scheidsrechters nodig om het geheel in goede banen te leiden. Je kunt niet zonder meer een lid aanwijzen als scheidsrechter; dit lid moet natuurlijk wel weten hoe één en ander werkt. Hiervoor dient het lid eerst een scheidsrechtercursus te volgen en daarna kan het scheidsrechterexamen worden afgenomen. Is het lid geslaagd? Dan kan het lid worden opgenomen als actieve scheidsrechter in LISA en worden ingepland als scheidsrechter!

Via Arbitrage - KNHB Examen kun je een cursistengroep aanmaken, leden in die groep plaatsen en vervolgens doorsturen naar het cursistenplatform van de KNHB.

Het onderdeel Arbitrage - KNHB examen opent op het volgende scherm:

Via tabblad "KNHB Examen" zie je alle cursistengroepen die zijn aangemaakt met daarin de leden en verschillende gegevens. Via tabblad "Nieuwe groep aanmaken" kunnen nieuwe cursistengroepen worden aangemaakt en gevuld met leden.

Tabblad "KNHB Examen"
Op deze pagina zie je alle cursistengroepen met daarin:

• Het lid;
  • Het team waarin dat lid zit;
  • De datum van toevoeging aan die cursistengroep;
  • Status ("Nieuw" als het lid nog NIET is verzonden naar het leerplatform en "Lid is uitgewisseld" als het lid WEL is verzonden naar het platform);

Op dit scherm komen een aantal knoppen voor:

• Via  is het mogelijk om losse deelnemers toe te voegen aan een cursistengroep.
  • Met  kan je één of meerdere leden verplaatsen van de ene naar de andere groep.
  • Wil je één of meerdere leden mailen? Daar kunnen jullie de knop  voor gebruiken. Dat kan je bijv. doen als je snel een reminder wilt sturen naar de groep dat het examen over 3 dagen is.
  • Is de groep compleet of wil je een enkel lid doorsturen naar het platform? Maak dan jouw selectie en klik op . De leden (althans: jouw selectie) worden verzonden naar het platform en zullen een automatische mail ontvangen van de KNHB met daarin logingegevens en verdere uitleg.

Tabblad "Nieuwe groep aanmaken"
Via dit tabblad is het mogelijk om een nieuwe cursistengroep aan te maken. Let wel: je dient minstens 1 lid aan die groep te voegen om deze groep aan te maken. Als een groep eenmaal is gemaakt, is het altijd mogelijk om losse leden aan die groep toe te voegen (of te verplaatsen vanuit de ene naar de andere groep).

1. Als eerst vul je de naam in van de groep;
  2. Daarna kies je een start- en einddatum van de cursus; zodra een startdatum is gekozen, zal LISA automatisch een einddatum kiezen die 30 dagen later is;
  3. Vervolgens kunnen jullie leden aan de groep toevoegen. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden:
    1. Een lid individueel opzoeken en aan de nieuwe groep toevoegen. Dit is te doen door op te knop ‘Losse cursist toevoegen’ te klikken. Vervolgens kun je zoeken naar een lid (er kan worden gezocht op voor- of achternaam). Je krijgt de leden als resultaat en via de blauwe knop ‘Voeg toe’ kun je het lid toevoegen aan de groep.
    2. Een lid selecteren uit de hele lijst met teams en op die manier toevoegen aan de nieuwe groep. Als jullie leden via deze manier willen toevoegen aan een groep, zullen alleen de leden getoond worden die nog niet als scheidsrechter in LISA staan. Het kan voorkomen dat een lid al in een andere cursusgroep zit. Zodra er een -icoontje zichtbaar is achter de naam, is dit lid al eerder toegevoegd aan een andere groep. Het zal dan, in principe, niet nodig zijn dit lid aan een andere groep toe te voegen.
  4. Zodra een lid is toegevoegd via methode 1 of 2, zal dat lid verschuiven naar de rechterkant van het scherm. Door te klikken op "Maak groep aan" kan je de groep aanmaken.

De groep is aangemaakt en verzonden naar de KNHB. Wat nu?
Zodra de selectie is doorgestuurd naar 't platform, krijgt het lid automatisch van de KNHB een email met daarin logingegevens en een verdere instructie. Als het mailadres van het lid niet juist is (en de logingegevens dus niet aankomen bij het lid), is het mailadres van het lid snel wijzigen via het -icoontje.

Na het wijzigen van de mailgegevens van het lid, zal er een nieuw verzoek worden verzonden naar de KNHB gaan en binnen 24 uur zal deze persoon zijn nieuwe inloggegevens ontvangen. Het nieuwe e-emailadres wordt ook in LISA opgeslagen.

Wat is er nu anders tov vroeger?
Er zijn een aantal zaken veranderd: oa het maken van een examenformulier en het debacle met mailadressen die eerder zijn gebruikt:

1. Vroeger was het mogelijk om ook een examenformulier aan te maken (de cursistengroep werd omgezet naar een examenformulier). Dit kan nu niet meer. De oplossing hiervoor is een excellijst aanmaken in LISA en die per email opsturen naar de KNHB. Dat gebruiken zij vervolgens om een examenformulier aan te maken.
  2. In de oude situatie gebruikte de KNHB het emailadres als uniek gegeven. Dat was niet heel handig, want meerdere leden kunnen natuurlijk 1 mailadres hebben (zoals jonge leden die het mailadres van een vader of moeder gebruiken). Dit is nu anders! Nu kan 1 mailadres gerust vaker worden gebruikt bij verschillende leden. Nu wordt nl. het bondsnummer van het lid gebruikt - en die is altijd uniek. In tegenstelling tot een mailadres.