Hoe kan ik extra gegevens van een lid opslaan?

Mocht u extra gegevens van een lid willen opslaan, kunt u dit doen via de functie 'Instellingen - Vereniging - Vrije velden'.

U krijgt het volgende scherm te zien:
  • Veld positie: Per veld kan een positie worden ingegeven, deze positie geldt voor het gehele formulier; dit is niet de positie binnen een groep.
  • Veldnaam: Per veld dient ook een veldnaam/groepsnaam ingevoerd te worden.
  • Opmerking: Er kan een opmerking worden getoond bij het veld.
  • Verplicht: Wanneer deze optie is aangevinkt, is het niet toegestaan dit veld over te slaan.
  • Toon op lidkaart: Wanneer deze is optie is aangevinkt, wordt het veld weergegeven op de lidkaart. De lidkaart kunt u bekijken door in LISA op een naam te klikken.
  • Veldsoort: Er zijn verschillende soorten type velden;
    Getal: de gebruiker mag alleen een heel nummer invoeren (bijv. 1 of 21)

Tekst: de gebruiker mag vrije tekst invoeren

Ja / Nee: de gebruiker krijgt een keuzebox Ja/Nee

Decimaal nummer: de gebruiker mag een decimaal nummer invullen (bijvoorbeeld 1,50 of 2,17)

Keuze lijst: de gebruiker kan een waarde kiezen uit de lijst met mogelijke antwoorden.
    Indien dit type is gekozen als veldnaam dient het na het 'Opslaan' van het veld op [Lijst] geklikt te worden en kunnen de mogelijke antwoorden worden geconfigureerd.

Datum: de gebruiker kan een datum kiezen als antwoord

Groepstitel: alle velden die onder dit veld staan worden als een groep getoond op het formulier. Wilt u meerdere groepen op het formulier hebben? Dat kan door gewoon nog een 'Velden groep' toe te voegen. Deze sluit automatisch de vorige groep af.
 Heeft u alles correct ingevuld, dan klikt u op 'opslaan' om het veld te verwerken op het formulier.