Hoe voeg ik e-mailadressen aan gebruikers toe?

Let op!

Het direct mailen en mailcenter is bedoeld om niet via het eigen mailprogramma maar direct vanuit LISA e-mails te versturen. Het direct e-mailen kan aan iedere LISA gebruiker worden gekoppeld, tegelijkertijd adviseert LISA voorzichtig hiermee om te gaan aangezien heel eenvoudig er een mailtje naar de hele vereniging kan worden gestuurd!

Het invoeren van de afzender e-mailadressen

De beheerder van het systeem gaat naar de optie 'LISA gebruikers', vierde tabblad:

Hier voert de beheerder in vanaf welke e-mailadressen er e-mails uit het systeem mogen worden verstuurd. Dit zijn geen privé e-mailadressen (zoals @planet.nl, @ziggo.nl, @upc.nl) maar de e-mailadressen van de vereniging zelf. De beheerder kan onder elkaar hier e-mailadressen invoeren om deze vervolgens via de knop ‘bewaren’ deze op te slaan.

Het koppelen van het e-mailadres aan de LISA gebruiker

Via het tabblad 'emailadres per gebruiker' kan de beheerder aanvinken welke gebruiker welk e-mailadres in LISA kan gebruikern

In bovenstaand voorbeeld krijgt de LISA-gebruiker 'secretaris' de mogelijkheid om vanuit [email protected] e-mails te versturen via LISA. De LISA-gebruiker 'penningmeester' krijgt de mogelijkheid om vanuit [email protected] Zodra er op 'bewaren' wordt geklikt is de functionaliteit beschikbaar voor de gebruiker(s).