Enquête instellingen
Zodra de vereniging de enquête module heeft aangevraagd en deze opgeleverd is kan de beheerder via ‘LISA gebruikers’ toegang verlenen voor de enquêtemodule aan gebruikers in LISA.
Daarna kan via ‘Informatie’ – ‘Vaste content’ en dan de onderdelen 'EnqueteEMail' en ‘EnqueteBedanktTekst' de tekst worden ingevuld voor de E-mail welke het lid ontvangt als deze uitgenodigd wordt voor het invullen van de enquête, en de ‘bedankt’ tekst welke een lid krijgt zodra deze de enquête heeft ingevuld.
Enquête toevoegen
Ga naar het menu-item ‘Informatie’ - ‘Enquête’
Om een nieuwe enquête toe te voegen kunt u op de link drukken ‘[ Klik hier om een nieuwe enquête te maken]’
Vul hier de volgende gegevens in:
- Naam: Naam van de enquête
- Opmerkingen: uitleg en/of extra tekst voor bovenaan de enquête (zichtbaar voor leden)
- Startdatum: vanaf welke datum mag de enquête worden ingevuld
- Einddatum: tot welke datum mag de enquête worden ingevuld
- Aantal vragen per pagina: hoeveel vragen mogen er maximaal op een pagina getoond worden
- Basis voor deze enquête: Hier kunt u kiezen wat de start wordt van de nieuwe enquête, is dit gebaseerd op een eerdere enquête of beginnen we met een lege enquête. Dit is handig als u bijvoorbeeld ieder jaar eenzelfde enquête wilt houden.
Druk op ‘Verwerken’ om de enquête aan te maken.
Door middel van het blauwe icoontje achter de enquête kunt u de enquête wijzigen. Door middel van het rode icoontje achter de enquête kunt u de enquête verwijderen. Let op: Een verwijderde enquête is niet meer terug te halen
Enquête vragen toevoegen
Druk nu op het getal in de kolom ‘vragen’ (in bovenstaand geval ‘0’. Hier kunt u de vragen toevoegen voor deze enquête. Druk op de knop ‘Vraag toevoegen’
Per veld kan aan positie worden ingegeven, deze positie geldt voor het gehele formulier; dit is niet de positie binnen een groep.
Per veld dient ook een vraag ingevoerd te worden, daarnaast kan er een opmerking bij worden getoond (deze wordt in het klein onder de vraag op het formulier getoond), daarnaast dient er per vraag een type worden bepaald.
Antwoordsoort ‘groep’
Een groep moet u zien als een groepering van vragen waar een kader omheen komt en een titel boven wordt geplaatst. Alle vragen onder de groep worden binnen dat kader geplaatst totdat er een nieuwe groep komt. Een groep kan toegevoegd worden door middel van de button ‘Vraag toevoegen’ en ‘Antwoordsoort’ ‘groep’.
Overige Antwoordsoorten
Per vraag dient er een type van de vraag opgeslagen te worden, dit bepaald op wat voor manier er antwoord gegeven kan worden:
- Geheel getal – de gebruiker mag alleen een geheel getal invoeren (bijv. 1 of 3)
- Decimaal getal – de gebruiker mag een decimaal nummer invoeren (bijv. 1,50 of 2,85)
- Likert – de gebruiker mag zijn mening geven van ‘helemaal oneens’ t/m ‘helemaal eens’
- Rating – de gebruiker mag een waarden ingeven van 1 t/m 10 o Keuzelijst – de gebruiker kan een waarde kiezen uit de lijst met mogelijke antwoorden. Indien dit type is gekozen als veldnaam dient na het ‘Opslaan’ van de vraag op [Keuzemogelijkheden] geklikt te worden en kunnen de mogelijke antwoorden worden geconfigureerd.
- Tekst – de gebruiker mag vrije tekst invoeren
- Datum – de gebruiker kan een datum kiezen als antwoord
- Ja/Nee – de gebruiker krijgt een keuzebox Ja/Nee
Enquête voorbeeld
Een voorbeeld van een enquête zal kunnen zijn:
Door op het blauwe icoontje te drukken kunt u een preview van de enquête zien zoals de gebruiker deze straks ook ziet:
Door op de naam van de enquête te klikken kunt u teruggaan naar de enquête
Enquête uitnodigingen versturen
Zodra de vragen zijn aangemaakt gaat u terug naar het beginscherm:
Door op ‘[Selecteer leden … ]’ te drukken kunt u leden uitnodigen om deel te nemen aan de enquête:
In bovenstaand scherm kunt u de selectie maken die u wilt uitnodigen.
Let op: U kunt maar eenmalig leden uitnodigen voor een enquête. Wilt u alsnog extra personen uitnodigen, dan adviseren wij de enquête nogmaals aan te maken en als basis deze enquête te kiezen, daarna kunt u voor de nieuwe enquête de nieuwe personen uitnodigen.
Nadat u de leden heeft geselecteerd, moet u in het grote tekstvak de tekst voor de email plaatsen. Let op dat u in dit vak ook de link naar de enquête opneemt. Dit doet u door in de tekst op te nemen: {Enquête}. U kunt nu op de Verwerkbutton klikken.
Enquête resultaten bekijken
Nadat een lid de enquête heeft ingevuld en op de inzendbutton klikt, opent er een pagina met een bedanktekst. Deze bedanktekst is door de club zelf aan te passen, via LISA – Informatie – Vaste content . In de kolom ‘HTML-Editor’ kunt u klikken op het bewerk knopje. Nadat u de tekst heeft aangepast kunt u de wijzigingen doorvoeren door te klikken op ‘Bewaren’.
Enquête resultaten bekijken
Zodra u personen heeft uitgenodigd en er is gereageerd kunt u de resultaten bekijken
Alle resultaten worden anoniem opgeslagen.
Door op (in geval van bovenstaand screenshot) op ‘3 van 6’ OF op het Excel icoontje te drukken krijgt u een export van alle vragen met de ingevulde velden, waar u zelf analyses overheen kunt maken.
Opmerkingen
0 opmerkingen
Artikel is gesloten voor opmerkingen.