Het nieuwe DWF - FAQ voor ondersteuners en scheidsrechters

Houd deze pagina in de gaten. Deze vullen wij vullen met de veelgestelde vragen (en antwoorden).

Hoe werkt het nieuwe DWF?
De KNHB heeft een uitgebreide handleiding geschreven. Zie deze pagina voor meer uitleg. Heb je liever de PDF? Deze handleiding is voor de ondersteuners en deze is voor de scheidsrechters.

Hoe kan ik inloggen op het DWF als coach?
Inloggen kan nog steeds op de oude manier, bijv. via de app: selecteer de wedstrijd in jouw timeline, scroll iets omlaag en klik op de DWF-knop. Inloggen kan nog steeds met jouw lidnr en wachtwoord. Let wel: daarna moet je ook de wedstrijdcode invoeren. Deze heeft de KNHB per mail naar jou verzonden.

Moet ik als coach altijd mijn wedstrijdcode invoeren?
Ja, als coach moet je altijd jouw wedstrijdcode invoeren. Op die manier word jij als ondersteuner gekoppeld op de correcte wedstrijd. Zie ook de KNHB DWF-handleiding voor meer informatie.

Hoe kan ik inloggen op het DWF als scheidsrechter?
Inloggen kan nog steeds op de oude manier, bijv. via de app: selecteer jouw fluitbeurt in jouw timeline en klik op de DWF-knop. Inloggen kan vervolgens met jouw lid-, kaart- of KNHB-nr en jouw wedstrijdcode. Deze heeft de KNHB per mail naar jou verzonden.

Ik krijg een error als ik het DWF open
De KNHB is druk bezig om het nieuwe DWF live te zetten. Het kan dus zijn dat je een errorpagina in beeld krijgt als je wilt inloggen op het DWF. Als het goed is, moet dit voor aanstaand weekend zijn opgelost.

Waar kan ik de wedstrijdcodes vinden?
De wedstrijdcodes zijn te vinden in de app op de wedstrijdpagina (klik in de timeline (via "Home") op de wedstrijd, scroll iets omlaag en daar zijn de codes te vinden onder "Opmerkingen". Let wel: je ziet deze code alleen als je ondersteuner of scheidsrechter bent. Leden van een JJ- en junioren-team zien de codes dus niet (ieder lid uit een seniorteam ziet de code wel):

Ik heb geen wedstrijdcode ontvangen van de KNHB. Hoe nu verder?
LISA ontvangt vanuit de KNHB de wedstrijdcodes en die laten wij vervolgens zien in de app (zie iets hierboven). Die code kan je dus gebruiken op het DWF of doorgeven aan de scheidsrechter. Zie jij geen code staan in de app? Dan ben je geen ondersteuner van het team of niet ingedeeld als scheidsrechter op die wedstrijd. Je kan dan het beste even contact opnemen met de wedstrijdsecretaris jouw club om de code te ontvangen.